Regeltechniek

Vaak staan we er niet bij stil, maar techniek omringt ons overal. Ieder gebouw, groot of klein, zit boordevol technische installaties. Zo regelen we de temperatuur, laten we de apparaten werken, stroomt het water en zorgen we ervoor dat alles naar behoren functioneert. KIN Installatietechniek zorgt er niet alleen voor dat al deze systemen op de juiste wijze zijn geïnstalleerd en functioneren, we verzorgen ook het onderhoud en de regeltechniek.

Met regeltechniek meten we de werking van de installaties in uw pand en vergelijken we de uitkomst met de gewenste waarde. Wanneer deze resultaten van elkaar afwijken, sturen we het systeem bij. Een stabiel systeem leidt sneller tot gewenste resultaten.

We ontzorgen onze klanten door het beheer van de werktuigkundige installaties over te nemen en op afstand de apparatuur te volgen en controleren op werking en gestelde capaciteiten door middel van een gebouwbeheersysteem (GBS). Wanneer dit nodig blijkt, worden de juiste aanpassingen gedaan om de energiekosten zo laag mogelijk en het klimaat zo aangenaam mogelijk te houden.

Gebouwautomatisering

Om fijn te werken en te leven in een pand zijn veel zaken geautomatiseerd. De beveiliging, verlichting en klimaattechniek zijn hier voorbeelden van. Vaak draaien dit soort installaties allemaal op hun eigen besturingsysteem wat inefficient werkt. Om uw installaties zo duurzaam mogelijk te laten verlopen, kunnen alle technieken aan elkaar gekoppeld worden en zodoende aangestuurd via één centraal GebouwBeheerSysteem (GBS-systeem). Met de jarenlange ervaring van KIN Installatietechniek en onze hooggeschoolde medewerkers installeren we één centraal GBS-systeem precies volgens uw wensen.

U kunt ervoor kiezen om al uw installaties bij ons in beheer te geven. Met het GBS-systeem beheren wij uw installaties op afstand en worden de meeste storingen verwerkt zonder dat u hiervan hinder ondervindt.

Voordelen van een GebouwBeheerSysteem:

  • Comfortabel leef- en werkklimaat
  • Status installaties op afstand door ons te volgen
  • Installaties op afstand te besturen
  • Veel voorkomende mechanische storingen op afstand op te lossen
  • Optimaal energieverbruik
  • Rapportagemogelijkheden voor bijvoorbeeld WKO-installaties
  • Verlenging levensduur installaties door goed onderhoud